“Küründen Kabare” tekrar Ankara’da!

Trans oyuncu Seyhan Arman’ın yazdığı ve oynadığı ödüllü tiyatro oyunu “Küründen Kabare” 4 Şubatta daha önceki gösterime bilet bulamayanlar, kaçıranlar ve izlemek isteyenler için tekrar Ankara’ya geliyor. “Küründen Kabare”nin sosyal medya hesabından yapılan duyuru şöyle:
 
“Tekrar gelmek isteyen, anasını, danasını getirmek isteyen varsa diye duyuru olsun. Ay daha Şubata var demeyin sonra bilet bitmiş diye başımın etini yemeyin. Gelecekseniz önceden bilet alın ki bitsin. Bitsin ki hava yapalım "Sold Out" şekerim diyelim”
 

Küründen Kabare

“Bu gün hala toplumsal şiddetin en açık şekline maruz kalan bir trans bireyin hikayesini bu kez farklılıklar üzerinden değil, benzerlikler üzerinden anlatmayı seçiyor ve seks işçiliği de yapmış, tacizler, karakollar, dayaklar da görmüş geçirmiş, sonuçta belki herkesten fazla ama aynı zamanda herkes gibi hayatta kalmak için direnen Serpil’in trajik ama bir o kadar da ironik hikayesini, gerçek olaylarla kurguyu iç içe geçiren bir oyunla sahneye taşıyor ve aslında pek çok biçimde iliklerimize kadar işlemiş toplumsal iki yüzlülüğümüzle bizi bir kez daha hesaplaşmaya çağırıyor.”
 
Bilet ve rezervasyon için burayı tıklayabilirsiniz.
 
 

“Hem sahnede hem de hayatın her alanında varız” 

Geçtiğimiz ay Çankaya Belediyesi’nin “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” etkinlikleri kapsamında Ankara’ya gelen Arman, oyun sonrası transların hem sahne de hem de hayatında her alanında var olduklarını ve var olmaya devam edeceklerini söylemişti. Oyunun ardından Pembe Hayat ekibi ile kuliste bir araya gelen Arman’a 2017 yılında “20 Kasım Nefret Mağduru Transları Anma Günü” Ankara’da yasaklandığından, daha önce verilemeyen “Dilek İnce Nefret ile Mücadele Onur Ödülü” verilmişti.