Trans kadın Yasmin, geçiş ameliyatı için kampanya başlattı

Yasmin Ada İstanbul’da yaşayan  bir trans kadın ve geçiş operasyonu maliyetinin yüksek olması ve ailesinden de destek alamadığı için gogetfunding isimli internet sitesi üzerinden geçtiğimiz günlerde bir kampanya başlattı.

Türkiye’de uyum sürecimi tamamlamadan mesleğimi yapabilmem mümkün değil.

Kampanya sayfasından kendisini tanıtan ve durumunu açıklayan Yasmin’in açıklaması şu şekilde:
''Merhaba Adım Yasmin 23 yaşında bir trans kadınım. Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat Mühendisliği öğrencisiyim. Cinsiyet uyum süreci yaşıyorum. Bu süreçte maalesef ki ailem tarafından maddi destekten yoksunum. Maddi desteğim olmadığı için bir süre zorunlu Sex işçiliği yapmak zorunda kaldım. Ancak yaşamak ve sürmek istediğim yaşam bu olmadığı, ruhen bu mesleği kaldıramadığım ve öldürülme risklerimden dolayı Sex işçiliğini bıraktım. Amacım akademik yaşantımı, sürecimle beraber tamamlayıp, mesleğimde başarılı bir mühendis olmak. Ancak bildiğiniz üzere Mesleğim yeterince eril bir bölüm olduğu gibi Türkiye’de uyum sürecimi tamamlamadan mesleğimi yapabilmem mümkün değil. Dolayısıyla cinsiyet uyum sürecimi tamamlayabilmek adına bu bağış kampanyasını başlattım. Yapacağınız her bir bağış önümdeki büyük engelleri kaldıracak ve mesleğimi yapabilmem adına büyük destek olacaktır. Şimdiden maddi manevi desteğiniz için sonsuz teşekkürler.''

Yasmin için Dayanışma Partisi

14 Aralık günü İstanbul’da Madır Öktiş tarafından Yasmin’in geçiş ameliyatına destek olmak için dayanışma partisi düzenlendi.
 

‘’Baskılar sokakta özgürce dolaşmamızı bile kısıtlıyor’’.

Ekim ayında trans erkek Aras Kaya da gogetfunding internet sitesi üzerinden geçiş ameliyatı için kampanya başlatmış ve açıklamasında
‘’Hem okuyup hem de iş bulmaya çalışıyorum fakat tahmin edebileceğiniz üzere kimliğimden ve bedenimden dolayı olumlu tepkiler alamıyorum. Günlük yaşantımızda bile gördüğümüz muamele, nefret söylemleri, aşağılamalar ve psikolojik baskılar sokakta özgürce dolaşmamızı bile kısıtlıyor’’ diye belirtmişti.