Medyada trans temsili artarsa, transfobi azalır

Transfeed’in haberine göre, daha önceki araştırmalar lezbiyen, gey ve biseksüel bireylerin temsilinin artmasının toplumun eşcinsel haklarına karşı duruşunu etkilediğini gösteriyordu. Trans bireylere dair aynı etkiyi ölçen araştırmalarsa, buna oranla çok daha azdı.

Medyada trans temsili ve transfobi

Araştırmaya göre, toplumu trans bireylerle yüzleştirmek pozitif davranışlara yol açıyor ve trans haklarına desteği de artırıyor.
Williams Institute’da akademisyen olan Andrew Flores, ‘’Bu araştırmalar medyadaki temsilin artmasıyla toplumun translara karşı olan önyargının azalacağını gösteriyor’’ diyor.
1,100 kişiyle yapılan araştırma trans bireylerin fotoğraflarının yayınlanmasının transfobi üzerindeki etkisini ölçüyor. Araştırmacılar sonuç olarak transfobinin azaldığını ve dolayısıyla da trans hakları savunuculuğunda artım olduğunu söylüyor.
Flores ‘’Bunlar cesaretlendirici sonuçlar. Araştırma medyada bilgi ve trans bireylerin tasvirinin artımının etkilerini incelemeye devam ediyor. Aynı zamanda, bu araştırma gelişmelerin trans hakları ve trans bireylerin hayat kalitesinde pozitif bir etkisi olduğunu ortaya koyuyor’’ diyor.

Amerika’da iki trans cinayeti

Geçtiğimiz günlerde ABD’de yaşayan trans aktivist Keanne Mattel silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Yakın tarihte Denise Brown isimli bir trans kadın daha öldürüldü. Bu iki trans cinayeti 2018 yılı içerisinde ABD’de işlenen ve LGBTİ+ hak savunucuları tarafından kayıt edilmiş 26 trans cinayetinden sadece ikisi.