Diyarbakır’da Nefret Mağduru Translar Anıldı: “Vardık, varız, var olacağız!”

Diyarbakır’da bir araya gelen Keskesor LGBTİ+ aktivistleri nefret mağduru transları, Dicle Nehri'nin kıyısında, karanfillerle ve kaybettiğimiz transların isimlerinin yazılı olduğu kağıtlarla andı. Aynı zamanda şehirdeki bir çok yere de “Transız, buradayız, alışın, gitmiyoruz!” yazılı stickerlar yapıştırıldı.
 
Keskesor LGBTİ+ açıklamasında, 1999 yılından beri 20 Kasım’a ve nefret suçlarına dikkat çekildiğini ancak transları hedef alan nefret suçlarının hala devam ettiğini vurguladı ve ekledi:
 

Translara yönelik tüm ayrımcılıklar ortadan kaldırılmalı!

" 2018 yılı, önceki yıllar gibi yine transların taciz, tecavüz, şiddet ve cinayetler ile karşılaştığı bir yıl oldu. Türkiye'de hem yasal hem de uygulama düzeyinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı tüm ayrımcılıklar malesef devam ediyor.” diyen Keskesor LGBTİ+;
 
“Translara yönelik tüm ayrımcılıklar derhal ortadan kaldırılması gerektiğini ve bunun için başta anayasa olmak üzere tüm ilgili mevzuatta cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılık yasağına yer verilmesi gerektiğini” söyledi.
 

Trans Cinayetleri Politiktir!

Basın açıklamasına şöyle devam edildi:
“Biliyoruz ki trans cinayetleri politiktir! Transları ötekileştirme, damgalanma, ayrımcılık ve nefret kısır döngüsüne iten, hak ihlalleri karşısında susan her kişi ve kurum şiddetin ve cinayetlerin failidir! Bugün nefret cinayetlerine sessiz kalmak, transların sistematik biçimde katledilmesine onay vermektir.”
 

Vardık, varız, var olacağız!

“Artık tek bir trans arkadaşımızın aramızdan ayrılmasına sabrımız kalmamıştır. Bizler Keskesor LGBTİ+ Diyarbakır Oluşumu olarak 20 Kasım'ın yıldönümünde translara yönelik taciz, tecavüz, şiddet ve katliamlara karşı sokaklarda olduğumuzu, sokakları terk etmediğimizi, varlık mücadelesi için her türlü saldırının karşısında durduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz. Her türlü nefret saldırılarına karşı amansız ve kesintisiz mücadele edeceğimiz bir kez daha belirtiyoruz.
 
Bugüne dek nefret cinayetleri sonucunda aramızdan çekilip alınan bütün transları anıyoruz! İki yüzlü ahlak temsilcilerine son sözümüz; Vardık, varız, var olacağız!”