20 Kasım programı yayında!

Pembe Hayat Derneği, en büyük etkinliklerinden olan 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası Etkinlikleri’ni İstanbul’a taşıyor. Geçtiğimiz sene gerçekleştirilen 20 Kasım haftasının ikinci gününde Ankara Valiliği tarafından LGBTİ+ etkinliklerine getirilen süresiz yasak nedeniyle iptal edilmek zorunda kalınan etkinlikler, daha sonra yasağın kaldırılmaması ile yapılamamıştı.
 
Bu seneki 20 Kasım etkinliklerini SPoD LGBTİ+ Derneği ile ortak olarak düzenlenirken, programın ilk yayımlanan etkinliği dayanışma partisiydi. “Kader Diyemezsin!” adlı 24 Kasım Cumartesi günü Anahit Sahne’de düzenlenecek partinin gelirleri mahpus transların giysi ihtiyacı için kullanılacakken, etkinliğin çağrı metni şu şekilde:
 

“Pembe Hayat ve SPoD LGBTİ+ güçlerini birleştiriyor!

20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası Etkinlikleri'ni hep birlikte partiyle kapatıyoruz!
Şevval Kılıç ve Elif KK'nın da Dj performanslarıyla bizlere eşlik edeceği "Kader Diyemezsin!" partisiyle; bizlere biçilen kaderi kabul etmediğimizi, kendi hikayemizi kendimizin yazdığını dans ederek, güllüm alıkarak, içerek ve dibi bularak gösterelim!
20 Kasım Haftası’nın kapanış etkinliği olacak partinin geliri, Pembe Hayat'ın yürütmekte olduğu Dilek İnce Giysi Bankası Projesi aracılığıyla mahpus transların kıyafet ihtiyaçları için kullanılacaktır.”
 

20 Kasım Sempozyumu

20 Kasım programı yayımlandı! Programda film gösteriminden panele pek çok etkinlik bulunmakta. Etkinliklerin ilk günü olan 23 Kasım Cuma günü KuirFest ortaklığı ile düzenlenecek olan “Her Story” film gösteriminin ardından trans oyuncu Ayta Sözeri ve KuirFest direktörü Esra Özban ile “Sinemada Trans Temsili” başlıklı panel düzenlenirken, 24 Kasım Cumartesi günü ise dört farklı oturumun olduğu ve gündemdeki pek çok tartışmayı masaya yatıracak panel ve söyleşiler bulunuyor.
 
20 Kasım etkinliklerinin Facebook sayfasına gitmek için tıklayınız.
24 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek partinin Facebook etkinliğine gitmek için tıklayınız.