Kuir Kıbrıs Derneği Quiz Night düzenliyor

Kuir Kıbrıs Derneği, 17 Kasım Cumartesi günü “Quiz Night” etkinliği düzenliyor. “Lubunca” , “LGBTİ+ tarihi” , “Kuir Kıbrıs Derneği” gibi farklı kategorilerde ve zorluklarda soruların olacağı ve eğlenerek öğrenileceği bilgi yarışması olması hedefleniyor. Aynı zamanda düzenlenen etkinlik, bir bağış gecesi niteliği de taşıyor.
 
Pembe Hayat’ın iletişime geçtiği Kuir Kıbrıs Derneği’nden Erman Dolmacı, etkinliği ve dernek faaliyetlerini anlattı:
“Formatı klasik bilgi yarışmalarında olduğu gibi çeşitli kategorilerde çeşitli zorluklarda soruların olduğu bir uygulamadan geceye katılacak kişilerin oluşturacağı gruplara sorular sorulacak ve hem eğlenirken hem de öğrenmeyi hedefliyoruz. Kategoriler arasında "lubunca", "LGBTİ+ tarihi", " Kuir Kıbrıs Derneği" vs. gibi kategoriler var. Giriş ücretsiz olacak ve mekan olarak da Studio Oniki kullanılacak.”
 
“17 Kasım'da düzenleyeceğimiz etkinlik Kuir Kıbrıs'ın sosyalleşmek ve sürdürülebilir bir mücadeleyi örgütleyebilmesi adına bağış toplayacağı bir etkinliktir.”
 

“Sosyalleşme etkinliklerine ağırlık veriyoruz.”

Derneğin gelecek dönemdeki çalışmalarından bahseden Dolmacı, şunları ekledi:
“Geçtiğimiz hafta Pazar günü de “Doğa Yürüyüşü” ve “Yoga” yaptık. Aslında son zamanlarda biraz sosyalleşme etkinliklerine ağırlık verdik ve üye sayımızı artırmaya yönelik biraz çalışmalar yürütüyoruz. Aralık ayı gibi 3 yıl boyunca uygulayacağımız bir projeye başlayacağız. Genel olarak derneğin kapasitesini geliştirmek üzerine bir proje olacak ve geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz uluslararası konferansın devamı, eğitimler, medya takibi, anket vs. gibi faaliyetler düzenleyeceğiz.”
 
Kuir Kıbrıs Derneği’ne üye olmak için dernek ile queercyprus@gmail.com mail adresinden ulaşabilirsiniz. Etkinliklerinden haberdar olmak için buraya tıklayınız.