Transfobik Victoria's Secret!

8 Kasım günü Vogue’de yayımlanan bir röportajda, markanın üst düzey yöneticisi Razek’e trans ve büyük beden mankenlerinin şova dahil olup olamayacağı soruldu. Soruya “Hayır, olabileceklerini sanmıyorum. Çünkü şov bir fantezidir.” diyerek cevap veren Razek, “lider” olduklarını ve büyük beden mankenleri kardeş şirketlerinde kullandıklarını, Victoria’s Secret ile birlikte dünyaya sunamayacaklarını söyledi.
 
Ed Razek, nefret dolu söylemlerinin ardından markanın Twitter hesabından yayımlanan açıklayıcı olmayan bir açıklama ile şu şekilde özür diledi:
“Açık olmak gerekirse, şov için kesinlikle trans model kullanabilirdik, bu şekilde model dökümanları da ulaştı elimize. Ancak kullanmadık. Bunun nedeni cinsiyet kimlikleriyle alakalı değil, onların süreçlerine ve kimliklerine saygı ve hayranlık duyuyorum.”
 

#TransGüzeldir


Razek’in açıklamasından sonra başlatılan “TransisBeautiful” hashtagi ile yapılan kampanyada, pek çok ünlü isim ve nefret karşıtı aktivistler tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ünlü şarkıcı Rihanna’nın markası olan Fenty’in defilesinde büyük bedenlere yer vermesi üzerinden tepki gösteren Rihanna, model Louise O’Reilly’in paylaşımını kendi hesabından paylaşarak “Markaların neden cast direktörlerinin fikirleri konusunda dikkatli olmaları gerektiğine dair ilk örnek” yorumunda bulundu.