Dilek İnce Giysi Bankası dayanışmaya çağırıyor!

10 Kasım 2008’de pompalı tüfekle öldürülen trans kadın Dilek İnce anısına oluşturulan giysi bankası, Türkiye’nin pek çok şehrindeki ihtiyaç sahibi ve mahpus translara giysi desteği sunuyor. Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 370 kişiye giysi desteği sunan Dilek İnce Giysi Bankası, gelen bağışlarla sürekliliğini devam ettirmekte.
 

Dilek İnce kimdir?

Dilek İnce, Eryaman Davası sürecinde müdahil olan ve verdiği mücadele sonucunda nefret cinayetine kurban giden 2 çocuk annesi bir trans kadın. Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, nefret cinayetine kurban giden derneğin kurucu üyesi Dilek İnce’nin adını yaşatmak için bir Giysi Bankası oluşturmuştu. O tarihten bu yana kesintisiz çalışmalarına devam eden Giysi Bankası özellikle trans mahpuslarla dayanışmaya devam ediyor.
 
Yürütülen destek faaliyetlerinin kayıt altına alınarak bir envanterinin oluşturulması sağlanıyor. Bu envanter kapsamında ortaya çıkan ihtiyaçlar belirlenerek, çeşitli çözüm yolları ile ihtiyaçların karşılanması sağlanıyor.
 

Nasıl destek sunulabilir?

Dilek İnce Giysi Bankası’na kullanılır durumdaki kıyafet ve ayakkabıları bağışlamak için sosyalhizmet@pembehayat.org adresine mail atabilir, ya da 0532 462 17 05 numaralı telefondan Pembe Hayat ile iletişime geçebilirsiniz.