Hamburg Kuir Film Festivali'nin ödülleri açıklandı!

Almanya’nın en köklü festivallerinden olan Hamburg Uluslararası Kuir Film Festivali, 29 yıldır dünyadan pek çok filmi bir araya getirirken, LGBTİ+ film üretimine teşvik etmek ve üreticileri desteklemek amacıyla da ödül vermeye devam ediyor. Filmler jüri ve seyirci olmak üzere iki ayrı kategoride yarışırken, bir de mansiyon ödülü verildi. Kazanan filmler festivalin son günü açıklandı ve kazananlara teşvik ödülü sunuldu.
 
Jan Künemund, Erica Sarmet ve Yavuz Kurtulmus bu senenin jüri koltuğunda oturan isimleriyken, geçtiğimiz sene KuirFest Direktörü Esra Özban 28. Hamburg Kuir Film Ödülleri’nde jüri olan isimler arasındaydı. Festivalin geçtiğimiz senesinde aynı zamanda Türkiye’den Kuir Filmler isimli bir seçki bulunurken, KuirFest’ten ve KaosGL Derneği’nin katılımıyla bir panel gerçekleştirilmişti.
 

Jüri ödülü: Room For a Man!

29. Hamburg Kuir Film Festivali Film Ödülleri’nin Jüri Ödülü, bu sene 2017 yılında çekilen Lübnan/ABD filmi olan Room For a Man’e gitti. Lübnanlı genç yönetmenin, annesi ve köpekleriyle birlikte yaşadığı evin yatak odasını yenileyerek kimliğini yeniden inşa edişini konu alan film, bu sene belgesel dalında verilen Jüri Ödülü’nün kazananı oldu.
 

Silvana’ya bir ödül daha: Hamburg Mansiyon Ödülü

İsveç’in ünlü rap şarkıcılarından, lezbiyen feminsit Silvana Imam’ın “Haydi patriarkayı yıkmaya” diyerek verdiği mücadelenin hikayesini konu alan Silvana adlı belgesel, geçtiğimiz günlerde Oslo/Fusion Film Festivali Ödülleri’nde hem özel ödülünün, hem de En İyi Belgesel Ödülü’nün sahibi olmuştu.
Bu sene Hamburg Kuir Film Festivali Ödülü’nün özel ödülü ise yine Silvana’ya gitti. Silvana, Oslo/Fusion Festivali’nde olduğu gibi Hamburg’ta da büyük ilgi topladı.
 

İzleyici ödülü My Days of Mercy’e!

Festivalin son günü açıklanan ödüller arasında İzleyici Ödülü’de bulunuyor. Festival boyunca gösterilen filmler arasında izleyicilerin oylamayla seçtiği film, My Days of Mercy oldu. Simon’un eşini öldürmekle suçlanmasının ardından aldığı infaz cezasına karşı kızı Martha ile direnişini konu alan film, izleyiciler arasında en çok beğenilen film olmuş oldu.