Ankara: Cinsiyetin Tıbbi Sınırları & Sınır Aşımları

26 Ekim İnterseks Farkındalık Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler devam ediyor. Bugün Ankara’da ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu Kuir Araştırmaları Grubu tarafından ODTÜ Mm-25 Amfisi’nde “Cinsiyetin Tıbbi Sınırları & Sınır Aşımları” başlıklı panel düzenlenecek. Gerçekleştirilecek panelin moderasyonunu Hejar Erkan üstlenirken, konuşmacılar arasında İnterseks Anatoliya aktivisti Şerife, Oğuzhan Taha ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlisi Filiz Ak bulunuyor.
 

İnterseks çocuğunuzu nasıl destekleyebilirsiniz?

IGLYO, OII Avrupa ve EPA ortaklığında hazırlanan “İnterseks çocuğunuza nasıl destek olabilirsiniz?” broşürü 26 Ekim İnterseks Farkındalık Günü’nde yayınlandı. Broşür; Fransızca, İngilizce, Türkçe, Portekizce ve İzlandaca olmak üzere beş ayrı dilde dijital ortamda okuyucuya açıldı.
Broşür; “İnterseks nedir?”, “Anne ve babalar için tavsiyeler”, “Sık sorulan sorular”, “Tıbbi müdahalelerle ilgili kararlar almak”, “Çocuğunuzla intereks olmak hakkında konuşmak”, “Diğer insanlarla interseks çocuğunuz hakında konuşmak”, “Diğerlerinin sorabileceği sorular”, “Öğretmenler, doktorlar ve diğer profesyonellerle interseks çocuğunuz hakkında konuşmak”, “Sözlükçe” ve “Faydalı linkler ve kaynaklar” olmak üzere on bölümden oluşuyor.
 
Ayrıntılı bilgi için broşürün dijital versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.