Brezilya’da nefret kazandı: Bolsonaro devlet başkanı oldu

Muhafazakar siyasetçi Jair Bolsonaro, geçtiğimiz gün Brezilya’da gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinin kazananı oldu. Devlet başkanı olan Bolsonaro, geçmişte yapmış olduğu nefret dolu açıklamaları nedeniyle dünya genelinde eleştirildi ve yapılan seçime karşı çıkıldı. Seçim süreci ve zihniyeti nedeniyle Trump’a benzetilen ve “Tropiklerin Trump’ı” lakabı ile anılan Bolsonaro, geçmişte LGBTİ+’ları, kadınları, ve siyahileri hedef gösteren nefret dolu açıklamalarda bulundu.
 

“Sokakta öpüşen iki erkek görsem döverim”

Geçtiğimiz yıllarda Folha de Sao Paulo gazetesine verdiği röportajda "Kimseye ayrımcılık yapmam. Ama sokakta öpüşen iki erkek görürsem ikisini de döverim." diyerek nefret söyleminde bulunan Bolsonaro, Playboy dergisine verdiği bir diğer röportajda ise "Eşcinsel bir oğlum olsaydı onu sevemezdim. İkiyüzlü olamam. Eşcinsel olmasındansa trafik kazasında ölmesini tercih ederdim." demişti. LGBTİ+ varoluşu hakkında ayrımcı ve nefrete sürükleyici açıklamalar yapan Bolsonaro, daha pek çok yerde açıklamalarını yinelemişti.
 

"Sana asla tecavüz etmezdim çünkü sen buna bile layık değilsin."

Fobik başkan Bolsonaro, 2003 yılında kadın milletvekili Maria do Rosario ile tartışması esnasında "Sana asla tecavüz etmezdim çünkü sen buna bile layık değilsin." ifadelerini kullanmıştı.
 
“Tropiklerin Trump’ı” Bolsonaro, "Diktatörlük döneminde daha fazla insan öldürülmüş olsaydı ülke bugün çok daha iyi bir yerde olurdu." cümlelerini de kullanmıştı.