Cineffable 30. senesini kutlamaya hazırlanıyor!

Haber: KuirFest
“Görünür olmak gücümüzün farkında olmak ve kullanmakla ilgilidir” sözüyle yola çıkan Paris Uluslararası Lezbiyen ve Feminist Film Festivali, otuzuncu senesine dolu dolu bir programla geliyor. Her yıl kadın film yapımcılarının, lezbiyen temalı filmlerin ve lezbiyen ve feminist perspektifinden bakılan etkinliklerin bir araya geldiği ve Fransa’daki mücadeleye öncülük ettikleri bir festival olan Cineffable, 31 Ekim’deki konser ile başlıyor.
 
Fransa’da bulunan yeraltı müzik grubu BODIE’nin konseri ile başlayacak gecede, Dykes, Camera, Action! seçkisi takipçileriyle buluşacak.
 

Dykes, Camera, Action!

Açılış gecesi için hazırlanan seçkide, 1970’lerin New York’unda lezbiyen arşivinin oluşturulmasını konu alan Love Letter Rescue Squad, işitsel-görsel medyanın kurbanları olan kadınlara yönelik ayrımcılığı ifşa etmeyi amaçlayan Tv serilerinin satirik yeniden yapımlarını işleyen Reel Women Seen ve seçkinin adını da veren kült lezbiyen filmlerinin yönetmenlerinin kamera karşısına geçtiği ve lezbiyen kimlikleri nasıl ifade ettiklerini anlattıkları Dykes, Camera, Action! gösterimleri beyaz perdeye taşınıyor. 
 
Açılış günü gerçekleştirilecek bu etkinliklerin ardından 30 balais déjà! isimli seçki ile Wicked Women, Up or Out, Chudala, I Lesb You, Open Recess, Foudre, ve Laissez-Moi Danser isimli kısa filmler takipçileriyle buluşacak.
 
Programın tamamına ve 30. Uluslararası Lezbiyen ve Feminist Film Festivali’ne dair diğer detaylara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.