Pose’un Mj Rodriguez’ini de bir trans seslendiriyor

American Horror Story ve Feud gibi büyük işlere imza atan ünlü yazar Ryan Murphy’in yazdığı “Pose” dizisi, Netflix’te takipçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Murphy tarafından geçtiğimiz sene Ekim ayında duyurulan ve bu sene içerisinde yayımlanan “Pose” isimli dizi, 80’lerde New York yaşamından, sosyal ilişkilerden ve kültüründen bahsederken, dönemin LGBTİ+’larının yaşamına da değiniyor.
 
Çok yakında bölümleri yayımlanacak olan dizinin Mj Rodriguez’ini trans kadın Ecrin Bolkar seslendiriyor. Sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflar ile duyuran trans kadın, “İlk deneyim, büyük şans, çok mutluluk” notunu ekledi.
 

“Netflix ısrarla transların seslendirmesini istedi”

Konuyla ilgili görüştüğümüz Bolkar, Netflix’in Türkçe seslendirme için ısrarla transların olmasını istediğini belirtiyor. Dizinin başrol oyuncularından olan, Rodriuez’in sesine en yakın ton kendisininki olduğu için bu görevi üstlenen Bolkar, şunları ekliyor:
 
“Şimdiden iki bölümün çekimini tamamladık. Bu benim için inanılmaz bir deneyim. Türkiye’de bir ilke imza atılıyor; ilk kez bir trans karakteri bir trans kadın seslendiriyor ve bunun içerisinde yer alıyor olmaktan onur duyuyorum.”
 

Seyhan Arman da dizinin Elektra’sını seslendiriyor

Dizinin Elektra karakterinin Türkçe seslendirmesini Seyhan Arman üstlendi. Arman, haberi sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflar ile duyururken, ilk üç bölümünü seslendirmiş olduğunu belirtti. Konuyla ilgili KaosGL’ye yaptığı açıklamada ise heyecan verici bir proje olduğunu belirtmişti.