Trans Kadın Rolünü, “Sevda Dalgıç” Oynuyor.

Başrollerinde Demet Evgar, Ceren Moray ve Nursel Köse'nin oynadığı, Star TV’de yayınlanan Avlu dizisinde trans kadın rolünde, “Sevda Dalgıç” Bade isimli trans bir kadını canlandıracak.
 
Dizinin orijinal hikayesinde, uyumlama operasyonu olan ve daha sonra “hala erkeğe benzediği” gerekçesi ile erkek arkadaşı tarafından terk edilen ve erkek arkadaşını bıçaklayıp hapse giren trans kadın karakter Maxine, Avlu’da Bade rolünde izleyici karşısına çıkıyor. Whentworth isimli yapımda ise trans kadın karakterini natrans bir erkek Socratis Otto canlandırmıştı.
 

Kaslı görünmek için spor yaptı

Rol için kas yapması istendiğini belirten Sevda Dalgıç, kaslı görünmek için dambıl ile haftada 5 gün antrenman yaptığını ve öğün sayısını 5’e çıkarttığını söyledi. Ayrıca NTV’nin internet sitesinde oyuncunun şu sözlerine yer verildi:
“Rolü çok beğendim. Uzun zamandır erkeksi rollerden kaçıyordum, fakat bu bambaşka ve zorlayıcı bir rol.”
 

Öncü olunması gerek!

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Trans Kadın Oyuncu Çağla Akalın ise konuyla ilgili şaşkınlığını dile getirdi. Trans kadın rolüne ihtiyaç duyulacağının öncesinde belli olduğunu ve böyle bir ihtiyaç olduğunda trans oyuncularla da görüşüleceğini belirttiklerini söyleyen Akalın, Trans bir oyuncuyu oynatmamanın, toplumun ya da otoritelerin tepkisinden korkmakla alakalı olmadığını, böyle örnekler olmadığı için yapımcıların geri durduğunu söyledi ve böyle durumlarda öncü olunması gerektiğini vurguladı.
 
Çağla Akalın, Sevda Dalgıç’ın Bade rolü için kas geliştirmesi ile ilgili şöyle söyledi
“Transları öyle kocaman kol kasları olan insanlar olarak tek tipleştirmek çok yanlış. Keşke Sevda’yı o kadar yoracaklarına beni ya da başka bir trans oyuncuyu en azından görüşmeye davet etselerdi, daha gerçekçi bir trans temsili olurdu.”