Travesti-Transseksüel Olmak Kabahat mi'-13 Nisan 2007

Travesti-Transseksüel Olmak Kabahat mi'
Kabahatler Kanunu’nun 37. Maddesine dayanarak Türkiye’nin her yerinde travesti ve transseksüellere karakol polisleri tarafından para cezası kesilmektedir!

Devletin bütün kurum ve kuruluşları ile sokak çeteleri tarafından travesti ve transseksüellere yönelik yürütülen yok sayma, şiddet ve yok etme olayları artarak devam etmektedir. Son olarak Türkiye’nin her yerinde arkadaşlarımız “mal veya hizmet satımında kişileri rahatsız etmek” bahanesiyle polisler tarafından keyfi olarak gözaltına alınmaktadırlar. Bu keyfi gözaltılara ve cezalara hukuki kılıf olarak “Kabahatler Kanunu” gösterilmektedir. Arkadaşlarımız insan haklarına aykırı bir şekilde saatlerce karakollarda psikolojik şiddete maruz kalmaktadırlar.

İlgili kanunun bu hükmü seyyar satıcı, dilenci vb için düzenlenmiştir. Ancak bizler alışveriş sırasında, sokakta yürürken, taksiyle evimize giderken, sivil memurlar tarafından zorla araçlara bindirilerek, keyfi olarak karakollarda tutulmaktayız.

Yetkisiz kişilerce karakola götürülüp fiili gözaltı süreci yaşıyoruz. Hukuken mümkün olmayan gerekçelerle cezalara çarptırılıyoruz. Karakollarda cinsel kimliğimizle ilgili hakaret ve aşağılanmaya uğruyoruz ve bütün bu yaşananlar yine hukuk kalıbına sığdırılmaya çalışılarak yapılıyor. Sosyal yaşam alanlarımızdaki varlığımız yok edilmeye çalışılıyor.

Haklarımızı biliyoruz. Hukuka aykırı olarak uygulanan para cezası işleminin kaldırılması talebiyle yasal yola başvurmak için buradayız. Travesti ve transseksüel olarak bizlerin insan hak ve özgürlüklerine yönelik ciddi bir saldırı oluşturan bu uygulamaların sona erdirilmesini istiyoruz.

Soruyoruz: Travesti ve Transseksüel olmak kabahat mi' Bizler varız.

TRAVESTİYİZ BURADAYIZ ALIŞIN.