Lavender LGBTİQ+ toplanıyor!

Lavender LGBTİQ+ oluşumu, sosyal medya hesaplarından “Yeni dönemde Ege’deyiz!” mesajı ile bir manifesto yayımlamıştı ve kuruluşunu ilan etmişti. Ege Üniversitesi’nde bir öğrenci topluluğu olan Lavender LGBTİQ+, “kendimiz olarak bu dünyada var olmayı seçiyoruz” dedikleri kuruluş metninde şunlardan bahsetmişti:
 
“Ayırmayı seven bir dünyada birleşiyoruz, acıtmayı seven bir dünyada iyileşiyoruz, daha güzel bir dünya için lavantalar ekiyoruz. Çoğaldıkça güçleniyoruz. Kendimiz olarak bu  dünyada var olabileceğimizi gösteriyoruz. Kurban olmamayı seçiyoruz.”
 

“Pozitif alanlar yaratıp üretmek istiyoruz.”

Kuruluşunu açıkladığı dönem topluluğun kurucu üyelerinden olan Cenk’le iletişime geçen Pembe Hayat, şunları kaydetmişti:
 
“Ege Üniversitesinde okuyan bir grup arkadaş olarak okulda bir şeyler yapmak istedik. Bunu yaparken daha farklı bir ortam ve daha pozitif yöntemler kullanmak istedik. Bu nedenle yeni bir oluşum kurmaya karar verdik. Lavantanın LGBTİ+ kültürde oldukça yer aldığını biliyoruz. Ve bu bizim çok hoşumuza gidiyordu. Yapmak istediğimiz şeylere de çok uyan bir isim oldu. Bu yüzden Lavender’i seçtik. Pozitif alanlar yaratıp, üretmek istiyoruz. Amacımız insanlara rahat edecekleri, rahatça üretecekleri alanlar yaratmak.”
 

“Nefrete karşı direnmeye!”

Topluluk, Facebook hesaplarından yayımladıkları bir çağrın ile 21 Ekim’de gerçekleştirecekleri haftalık toplantıya nefrete karşı direnmek için çağırıyor:
 
“Lavender, haftalık toplantısında seni de görmek istiyor. Kampüsten sokağa var olan tüm lavantaları birlikte nefrete karşı direnmeye, sevgiyi büyütmeye çağırıyoruz.
21.10.2018
17.00
Kabakuş Cafe (Bornova)”
 
Topluluğu Facebook sayfasından takip etmek için buraya tıklatınız.