Gökçe Gökçen: “LGBTİ+’ların insan hakları ihlallerini Meclis’e taşımaya devam edeceğiz”

KaosGL.org'dan Aslı Alpar'ın Haberi;

"KaosGL.org, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’e ulaştı ve Ankara Valiliği’nin LGBTİ+ yasağına yönelik açıklamasını ve Parti’nin LGBTİ+’ların hakları için gelecek dönem çalışmalarını sordu.
Ankara Valiliği’nin Kasım 2017’de Olağanüstü Hal Kanunu’na dayanarak ilan ettiği süresiz “LGBTİ+ etkinlik yasağını, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne 3 Ekim tarihinde yolladığı yazı ile tekrarlamasını kınayan Gökçen, LGBTİ+’ların en temel insan haklarına dair mücadelesini Meclis gündemine taşımaya devam edeceklerini söyledi.

“Bugün de LGBTİ+’ların yanındayız, insan haklarını savunuyoruz”

Ankara Valiliği’nin “LGBTT-LGBTİ vb. konular ile ilgili” etkinlikleri yasaklamasını kınayan açıklamanızın ardından Yeni Akit’te hedef gösterildiniz.
Evet, Yeni Akit’in haberini gördüm. “CHP’den sapkınlara tam destek” başlığıyla hedef göstermişler. Yeni Akit ve benzerleri tarafından hedef gösterilmek bir yanda komik ve insan haklarına taraf olduğumuz için böyle bir haberin yapılmış olmasından da ancak gurur duyarız. Ancak bir yönüyle de ciddiye almamız gereken bir şey çünkü habere dair yapılan yorumlar nefret söylemini sürdürüyor. Haberin altına bir kişi “Bunların kafasına silah dayayacaksın cehenneme göndereceksin” bir diğeri “Milli değerlerimizde böyle bir şey yok” yazmış.
Sorun şu ki bizim milli değerlerimiz ne zaman bir insanın cinsel yönelimi ya da kimliği nedeniyle öldürülmesini savunur oldu? Bizim kültürümüz şiddet yanlısı mı? Elbette bunu savunmuyor ve elbette böyle değil ancak ne yazık ki “çoğunluğun”, “azınlığı” hedef gösterdiği siyasi atmosfer sokağa da yansımış durumda.
CHP olarak daha önce de yaşadığı hak ihlalleri nedeniyle yanında olduğumuz gruplar oldu ve her defasında bu yayınlarda farklı şekilde hedef gösterildik, itham edildik. Bugün de LGBTİ+’ların yanındayız. Şimdide “sapkınların yanında” diyecekler, ne yapalım biz insan haklarını savunuyoruz.

CHP’nin gündeminde LGBTİ+’ların eğitim, sağlık, çalışma hayatında karşılaştığı hak ihlalleri var

Partinizin hem Ankara Valiliği’nin yasak kararı hem de LGBTİ+’ların en temel insan haklarının ihlal edilmesine yönelik bu dönemki planları neler?
Parti içinde Ankara Valiliği’nin yasak kararına itiraz etmeyi değerlendiriyoruz. Bu kararı ve sonrasındaki gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Bununla birlikte bu dönem LGBTİ+ örgütlerini ziyaret edip onların iradesi doğrultusunda hareket etmek istiyoruz. Onur Yürüyüşü’ne yine destek vereceğiz.
Bunların dışında, LGBTİ+’lar çok ciddi insan hakları ihlalleri ile mücadele ediyor. Bu konudaki çalışmaları Meclis’e taşıyacağız. Artan trans cinayetleri çok yakıcı bir sorun bu konuyu yakından takip ediyoruz. LGBTİ+’ların eğitim, sağlık ve çalışma hayatında yaşadığı hak ihlallerini de gündeme getireceğiz.
Ailenin korunması ile ilgili kanunda aile teriminin LGBTİ+’ları da kapsayacak şekilde genişletilmesi taleplerimiz arasında. Anayasa tartışmalarının gündeme gelmesi halinde de Anayasa’nın eşitliği düzenleyen maddesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadesinin eklenmesini yeniden gündeme getireceğiz. Tüm bunların dışında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılıkla her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz."