PEMBE ADIMLAR PROJE FAALİYETLERİ...

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneğinin ilk projesi olan pembe adımlar projesi TÜRKİYE HIV/AIDS ÖNLEME VE DESTEK PROGRAMI kapsamında kayıt dışı seks işçisi kadınlarla amaçlar doğrultusunda çalışmalarını başarı ile bitirmiştir.
30 Haziran 2007 itibarı ile sona eren projemiz kapsamında 280’in üstünde heteroseksüel seks işçisi kadınla birebir görüşmeler sonucu gönüllü test merkezlerine yönlendirme, kısa bilgilendirmeler, seks işçiliği ve zorlukları konusunda örgütlülüğün önemi hakkında sıcak ve samimi konuşmalar yapılmış ve kondom, kayganlaştırıcı kremler ile test merkezleri adresleri ve bilgi broşürleri dağıtılmıştır.

Proje kapsamında ayrıca 168 heteroseksüel seks işçisi kadına dernek ofisi ve çalışılan evlerde psikolog Mahmut Şefik Nil tarafından 1’er saatlik eğitimler verilerek HIV/ADİS den korunma ve karşılaşılan sorunlar anlatılmıştır. Tüm seks işçilerinin ister birebir görüşmelere ister eğitimlere katılmış olsun isterse hiçbir etkinliğe katılmasın kondom ve kayganlaştırıcılardan yararlanmasına özen gösterilmiştir.

Bu proje ile riskli guruplar olarak tanımlanan tüm grupların aslında ne kadar bilgiye ve birlikteliğe ihtiyaç duyduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Saha çalışmaları kapsamında seks işçiliği ve karşılaşılan sorunlar dernek çalışmalarına yansımış birçok seks işçisi sivil toplum örgütlerinin önemini kavramıştır. Birçok seks işçisi dernekle olan ilişkilerini geliştirerek daha bilinçli ve sosyal toplumla iç içe yaşamak için adımlar atmıştır.

Pembe hayat lgbtt dayanışma derneği yürüttüğü proje ile LUBUNYA adını verdiğimiz dergimizi çıkarmış, www.pembehayat.org adresli derneğin resmi sitesinde düzenlemeler yapmış ve eksik olan dernek ofis malzemeleri tamamlamıştır.

Bu projede emeği geçen:
Maddi katkısından dolayı Küresel Fon’a
T.C Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne
Proje süresince bizleri anlayışla karşılayan ve desteklerini esirgemeyen Program Uygulama Birimine
Psikolog Mahmut Şefik Nil’e
Proje çalışanları ve özellikle saha çalışanlarına
Desteğini esirgemeyen gönüllü çalışan dernek üyelerine
Ve tabiî ki tüm seks çalışanlarına 

                                                                
Derneğim adına teşekkür ederim..

SİNEM KUZUCAN