Translar Bekçi Saldırılarına Karşı Bir Araya Geldi

Pembe Hayat Derneği üyesi trans kadınlar, caddelerde bekçiler tarafından maruz kaldıkları şiddete karşı bir araya geldiler: Temel hak ve özgürlüklerimiz elimizden alınıyor!

Her geçen gün Ankara'nın özellikle Kolej semtinde çalışan seks işçisi trans kadınlar bekçilerin saldırısına maruz kalıyor. 10 Eylül gecesi Libya Caddesi üzerinde bir restoranda yemek yiyen translar, bekçiler tarafından gitmesi için uyarılmış, yemek yemeye devam edince de polis tehdidine maruz kalmıştı.
 
Geçtiğimiz günlerde ise Ankara'nın Kolej semtinde çalışan translar, bekçiler tarafından saldırıya maruz kaldı. Ağır şekilde fiziksel şiddet uygulayan bekçilerin ardından biri siyah biri beyaz iki sivil araç transların yanına yaklaşarak 'Sizin sonunuzu getireceğiz' diyerek tehtid etti. Ardından translar ters kelepçeli bir şekilde gözaltına alındı.
 

'Yaşamımızı savunacağız!'

Konuyla alakalı Pembe Hayat üyesi trans kadınlar bir araya geldiler ve strateji toplantısı aldılar. Hukuki anlamda mücadele vereceklerini dile getiren translar, bekçi ve polis şiddetine karşı yaşamı savunacaklarını dile getirdi.
 
Av. Emrah Şahin'in de katıldığı toplantıda, translar yasal hakları konusunda bilinçlendirildi ve hukuki sürece dair bilgiler verildi.