Pembe Hayat'tan 3 Ayda 89 Kişiye Kondom Desteği

Pembe Hayat Derneği, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı kondom verilerini açıkladı. Üç aylık süre zarfında dernek tarafından 89 kişiye 14.600 adet kondom dağıtıldı.
 
Pembe Hayat Derneği, üç aylık kondom verilerini açıklamaya devam ediyor. 2012 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı'ndan temin ettiği kondomları ücretsiz bir şekilde dağıtan Pembe Hayat Derneği, geçtiğimiz Nisan, Mayıs ve Haziran ayları içerisinde 75 kişiye 16.800 adet kondom dağıtmıştı.
 
Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında ise 14.600 adet kondom dağıtan dernek, 89 kişiye bu anlamda destek sağlamış oldu.
 

Herkes için güvenli cinsellik

Pembe Hayat Sosyal Hizmet Uzmanı Şennur Ören, kondom verileri vesilesiyle güvenli cinselliğin önemini tekrarlamıştı:
 
'Pembe hayat Derneği olarak 2012 yılından buna yana danışanlarımıza, üyelerimize ücretsiz kondom dağıtmaya devam ediyoruz. Gelen kişilere aynı zamanda cinsel yolla bulaşan hastalıklar, kondom kullanımı gibi konularda aktarımlar yapmak, güvenli cinsellik hakkında da danışanlarımızı bilgilendirmek bizler için önemli bi yerde.'
 
*Çankaya Belediyesi, 2016 yılında Aralık ayından bu yana ücretsiz ve anonim HIV testi hizmeti vermekte. Kimlik bilgisi istenmeden, tamamen anonim bir şekilde yapılan bu testin dışında, 0850 455 02 65 numaralı telefondan danışmanlık hizmeti de vermekte.

Çankaya Halk Sağlığı Merkezi'ni Salı ve Perşembe günleri 09.00-20.00 saatleri arasında ziyaret ederek test yaptırabilirsiniz.

 
 
AIDS ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Derneği Ankara'da ücretsiz ve anonim HIV testi merkezi oluşturdu. Hemen çıkan test sonuçları sırasında anket çalışması ve danışmanlık hizmeti verilmekte.

0544 952 09 21 numaralı telefonu arayarak randevu alabilirsiniz.
 

*Siz de Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 13.00-18.00 saatleri arasında Pembe Hayat ofisini ziyaret ederek kondom temin edebilirsiniz.