Yaşamak Kabahat, Çalışmak Kabahat!-10.07.2007

Yaşamak Kabahat, Çalışmak Kabahat

Pembe Hayat Derneği olarak bir seneyi aşkın bir süredir, travesti, transeksüel ve heteroseksüel seks işçilerinin sorunlarını gündemleştirmeye ve çözüm üretmeye çalışıyoruz.

“Fuhuş travesti ve transeksüellerin kaderi değildir”, biz fuhuş yaptığımız için travesti, transeksüel olmuyoruz, travesti ve transeksüel olduğumuz için fuhuş batağına itiliyoruz.

Travesti ve transeksüel olduğumuz için, herkes bu oyunda üç maymunu oynuyor: Duymadım, görmedim, bilmiyorum..

Gerçekten duymuyor musunuz' Görmüyor musunuz' Bilmiyor musunuz'

Biz varız, gerçeğiz' Fuhuş bizim kaderimiz değil, fuhuş bizim gerçeğimiz değil.

Biz fuhuş yapmak istemiyoruz. Biz öğretmen, doktor, avukat, hakim, vali, savcı, memur, hemşire olmak istiyoruz.

Fuhuşla mücadelenin yolu travesti ve transeksüellere para cezası kesmek mi olmalı'

Fuhuş suç olmadığı halde, fuhuşla mücadele bahanesiyle travesti, transeksüel ve heteroseksüel seks işçilerine sürekli para cezası kesiliyor. Travesti ve transeksüellerin çalışabileceği iş imkanlarını yaratmadığınız müddetçe, insanlar fuhuş yapmak zorundalar.

Travesti ve transeksüellerin, eğitim, sağlık, barınma haklarının önündeki engelleri kaldırmadığınız müddetçe fuhuş kaçınılmaz olarak yapılacaktır.

Fuhuşla mücadelenin en önemli nedenlerinden biri toplum sağlığını korumaktır. Toplum sağlığını korumak için seks işçilerinin güvenli çalışabilecekleri yerleri yaratmak zorundasınız.

Pembe Hayat LGBTT Derneği olarak, Uluslararası Seks İşçilerinin Hakları Komisyonunun 1990’da yayınladığı seks işçileri evrensel bildirgesindeki talepleri Türkiye Cumhuriyetin yerine getirmesini talep ediyoruz.

İnsan Hakları;
Seks işçileri için konuşma, seyahat, göç, çalışma, evlenme ve annelik özgürlüğü ile işsizlik sigortası, sağlık sigortası ve barınma dahil tüm insan hakları ve sivil özgürlükleri garanti altında olmalıdır.

Çalışma Koşulları;
- Seks işçilerine yaşayacakları ve çalışacakları yeri seçme özgürlüğü verilmelidir.
- Seks işçilerinin hizmetlerini, başkalarının değil kendilerinin sağladığı koşullarda sürdürmeleri sağlanmalıdır.
- Seks işçilerinin haklarını korumayı garanti eden ve seks işçilerinin şikayetlerini yöneltebilecekleri, seks işçileri, avukatlar ile diğer meslek gruplarından temsilcilerin bulunduğu bir komite kurulmalıdır.
- Seks işçilerinin örgütlenmelerini ve bireysel güvenlikleri için birlikte çalışmalarını sınırlayacak yasalar engellenmelidir.

Vergiler;
- Seks işçileri ve fuhuş sektörüne hiçbir özel vergi uygulanmamalıdır.
- Seks işçileri diğer serbest meslek sahipleri ve işverenlerle aynı tabanda düzenli vergi ödemeli ve aynı haklara sahip olmalıdır.