"PINAR SELEK'İN BERAATİNİ GERİ İSTİYORUZ!"

Sosyolog Pınar Selek hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararının temyiz duruşması 30 Nisan 9.00'da Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde görülecek.

Hala Tanığız Platformu dava öncesi Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. LGBTİ örgütlerinin de destekçi olduğu eylemde, 'Pınar Selek'in beraatini geri istiyoruz'pankartı açıldı.

Pınar Selek'e adalet için bir araya gelen yüzü aşkın kişi, 'Tam on altı yıldır sosyolog-yazar Pınar Selek'ten gıyabında örülen Mısır Çarşısı başlıklı devlet komplosuyla hayatı çalınıyor'dedi.

'Adalet çoktan tecelli etmeliydi!'

Dava sürecinde yaşananlar basın açıklamasında şöyle anlatıldı:

'Tam on altı yıldır işkence altında alınan ve mahkemede reddedilen ifadeler, sahte evraklar ve her türlü hukuk dışı müdahale ile taçlanan bu hukuk cinayetinde son perde bir mahkemenin kendi nihai beraat hükmünü bozmasıyla yaşandı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi 9 Şubat 2011'de vermiş olduğu nihai beraat kararını, yasaları çiğnemek pahasına yok saydı. 24 Ocak 2013 tarihli duruşmada ise mahkeme başkanının muhalefet şerhine rağmen, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi oy çokluğuyla Pınar Selek hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi ve yakalama kararı çıkardı. Böylelikle sayısız bilir kişi raporu ile tüpgaz kaçağından olduğu belgelenmiş patlamayla ilgili ceza alan tek sanık, kendisine gözaltında patlamayla ilgili soru dahi sorulmayan Pınar Selek oldu!

'Pınar Selek hakkında kırmızı bülten çıkarılması ve Fransa'dan iadesi talebinin basına servis şekli de kişilik katli operasyonuna delaletti. İnterpol söz konusu talebi reddederek talep dosyasının imha edilmesine karar verince bir oyun daha ifşa olmuş oldu.

'Pınar Selek'e bu komplo 28 Şubat'ta devletin tabu addettiği konulara dokunanların, o 'tehlikeli' saflarda duranların andıçlandığı karanlık bir dönemde oynanmıştı. Bu dönemle topyekün ödeşiliyorsa, Pınar Selek'in ta o zamandan alacaklı olduğu adaletin çoktan tecelli etmesi gerekirdi. Öyle olmadı.'

Haber: Kaos GL
Fotoğraf: Yasemin Öz