20 KASIM NEFRET SUÇU MAĞDURU TRANSLARI ANMA GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Basına ve Kamuoyuna;

Bugün tüm dünyada LGBT hak savunucularının ve insan hakları aktivistlerinin uluslararası eylem günü. Bugün ezilenlerin, ötekilerin birlik ve mücadele günü. Bugün Nefret cinayeti mağduru trans bireyleri anma günü. Bundan tam 14 yıl önce Rita Hester adlı trans kadın, ABD’nin Boston şehrinde kendi evinde göğsüne aldığı 20 bıçak darbesiyle öldürüldü. Dünya trans hakları hareketi Rita Hester cinayetini sembol haline getirerek, her yılın 20 Kasım gününü "Nefret Cinayeti Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü" ilan ederek, nefret karşıtı mücadeleyi çeşitli etkinliklerle dünya gündeminde tutmaya devam etmektedir.

Anayasada cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin tanınmasını istiyoruz!

Anayasanın eşitlik maddesinde cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimin ısrarla yok sayılmasını kabullenmiyoruz. Herkesin eşit ama bazılarının biraz daha eşit olduğu bir dünya düzeni istemiyoruz. Sözde demokrasi paketi ile çıkan nefret saikiyle işleyen suçlarla ilgili düzenleme yapılacağının söylenmesine rağmen cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimin yok sayılmasını nefret cinayetlerinden en çok mağdur olanlar trans bireylerken içimize sindiremiyoruz. Ülkenin çoğunluğun iktidarına dönüştürmesi ve demokrasinin ilkelleştirilmesini kabul etmiyoruz. Evrensel hukuku hiçe sayan her hukuksuzluğa hukuka aykırı kanunları işaret edenlere, yaşam tarzına ve özel hayata müdahale etmiyoruz palavralarına inanmıyoruz.

Sistem aktörleri çoğu zaman bizzat kendi elleriyle veya yol verdikleri çetelerle saldırılarda bulunmaya devam ediyorlar. LGBT ve Trans bireyleri dışlamak, sürmek, yok etmek için kabahatler kanunu icat edildi. Kanun eliyle nefret üretildi. Trans bireyler cinsiyet kimlikleri nedeniyle kelle vergisine mahkum edilmeye devam ediliyor.
Yetkililer tarafından ayrımcılık söylemi bir özgürlük alanı olarak kabul ediliyor. Herkesi ayrımcılık söylemlerine karşı durmaya çağırıyoruz.

Bugün nefret cinayetlerine sessiz kalmak yarın tüm farklılıkların yok edilmesine, ötekilerin sistematik biçimde katledilmesine onay vermektir. Bizler bir grup hasta ya da sapkın bireyler değiliz. Cinsiyet kimliklerimizle bu yaşamın öznesiyiz. Sokaklarda, caddelerde, alanlarda, parklardayız. Yaşamın her alanındayız. İki yüzlü ahlak temsilcilerine söyleyeceğimiz son sözümüz ; Vardık, varız, var olacağız! Travestiyiz, buradayız! Alışın, alışın gitmiyoruz! Nefret cinayetlerine karşı, yaşasın ötekilerin birliği! Nefrete inat, yaşasın hayat!

Kimse unutmasın, trans bireylerin özgürleşmesi herkesi özgürleştirecektir!