20 KASIM NEFRET SUÇU MAĞDURU TRANSLARI ANMA GÜNÜNE ÇAĞRI

Rita'dan Dilek, Melek ve Çağla'ya...Dora'ya..


20 Kasım 1998'de ABD'li trans Rita Hester'in öldürülmesinin ardından "Ölümümüzü Hatırlamak" adıyla mumlu nöbet tutuldu. Ardından yapılan çağrıya LGBT örgütleri ve dünyadaki translar yanıt verdi ve 20 Kasım transfobik nefret nedeniyle öldürülen transseksüelleri anma günü olarak kayıtlara geçti. Biz de Pembe Hayat Derneği olarak bu sene 6.sını düzenlediğimiz etkinlikte aynı zamanda transların 2013'yılını değerlendirmek istiyoruz.


Pembe Hayat Derneği olarak, 6.sı yapılacak nefret suçu mağduru transları anma etkinlerini, Norveç Büyükelçiliği, Kaos GL ve Istanbul LGBTT, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi İlef Topluluğu, Domus Sanat Çiftliği ve A. Ü. Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı ile birlikte gerçekleştireceğiz.

Ankara Üniversitesi'nde Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar dersi ile başlayacak etkinliklerimiz, Yüksel Caddesi'ndeki basın açıklamasıyla devam edecek. Etkinliklerimizin Istanbul ayağında ise TransXTurkey'in düzenlediği kısa film yarışmasının galası var. Ertesi gün trans bir kadının öyküsünün işlendiği, Kadınlar, Oyunlar, Şarkılar oyununu izleyeceğiz.

Türkiye'den LGBT insan hakları savunucularının, hukukçuların bir araya geleceği etkinlikte, nefret ideolojisini besleyen savaş, demokrasi paketinin eksikleri, barış süreci, ayrımcılık yasa taslağı ve nefret suçları yasa taslağını bütün bileşenleri ile beraber tartışmayı hedefliyoruz.

Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenleyeceğimiz panellerde Rusya'da hükümetin çıkardığı anti-gey propaganda yasasını, Ülker Sokak'tan Eryaman'a ve Avcılar Meis Sitesine translara yönelik linç politikalarını tartışmaya açacağız. Etkinlikler kapsamında yapacağımız panele Kovkov Aleks, Av. Ahmet Toköz, Buse Kılıçkaya, Gani Met, Av. Yasemin Öz panelist olarak katılacak.

Türkiye'den LGBT ve İnsan Hakları örgütleri Ankara'da nefret suçlarını tartışmak amacıyla 20-24 Kasım'da buluşacak.


PEMBE HAYAT 20 KASIM NEFRET MAĞDURU TRANS BİREYLERİ ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

20 KASIM 2013 ÇARŞAMBA
13:30 ANKARA ÜNİVERSİTESİ KADIN ÇALIŞMALARI A.B.D. HETEROSEKSİZM ELEŞTİRİSİ DERSİ ' A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi, Z-05 Dersliği
18.30 BASIN AÇIKLAMASI ' Yüksel Caddesi
19:30 TRANSXTURKEY KISA FİLM YARIŞMASI GALASI - İstanbul

21 KASIM 2013 PERŞEMBE
20:00 TİYATRO OYUNU: KADINLAR, AŞKLAR, ŞARKILAR ' Eski Yeni

22 KASIM 2013 CUMA
19:00 FİLM GÖSTERİMİ ' Tayfa Kitap Cafe

23 KASIM 2013 CUMARTESİ
13:30 PANEL 1: RUSYA ' Best Hotel
15:30 PANEL 2: STRATEJİK DAVALAR, TRANS AİLELER ' Best Hotel
17:30 PANEL 3: TÜRKİYE'DE DURUM, ÇETE ŞİDDETİ, POLİS ŞİDDETİ ' Best Hotel