'Kırmızı güllere feda olmayacağız'

İstanbul Feminist Kolektif üyesi kadınlar, Cevahir Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelerek 14 Şubat Sevgiler Günü nedeniyle erkek şiddetini protesto etti. 'Patriyarkaya karşı feminist mücadele'pankartı açan kadınlar, 'Erkeklerin sevgisi her gün 3 kadın öldürüyor', 'Erkekler eve yemek yapmaya', 'Erkekler eve çocuk bakmaya'sloganları attı.

Mor iğneler dağıtıldı

Çevredeki kadınlara içinde feminizmi simgeleyen mor iğne ve kürtaja ilişkin bilgilerin yer aldığı broşürlerin bulunduğu hediye paketleri dağıtan kadınlar adına basın açıklamasını Gülnur Elçik okudu. Elçik, 'Kim sağ çıkmış ki büyük aşk masallarından' Kara sevda, büyük aşk, ölümüne sevda, çılgın aşık, gözü dönmüş aşık… Bu sözcükler büyük aşk masallarından çok, kadın cinayetlerinin geçtiği gazete haberlerini hatırlatıyor bizlere'diyerek sadece bu ay 18 kadının erkekler tarafından katledildiğini anımsattı.

Bu rakamların kadın düşmanlığını ortaya koyduğuna dikkat çeken Elçik, kadınların 14 Şubat'ı 'kırmızı güllere feda edilecek hayatları olmadığını haykırarak'geçireceklerini ifade etti. Açıklamanın ardından eylem sloganlarla ve hediye dağıtımı ile sona erdi.