Hükümetin Seks İşçiliği Politikası Gerçekçi Değil!

LGBT örgütleri ve Seks İşçileri Savunuculuk Grubu tarafından yapılan çağrı ile bugün akşam (8 Mart) saat 17:30'da,Lambdaistanbul LGBT Dayanışma Derneği'nde buluşmanın ardından Beyoğlu Polis Merkezi'ne yürüyüş yapılacak.
İstanbul Küçük Bayram Sokak'ta ikamet eden trans kadınların evlerine dün akşam polis saldırdı ve kapıları kıran Emniyet güçleri 17 kişiyi zor kullanarak gözaltına aldı. 15'i trans kadın seks işçisi ve 3'ü ev çalışanı kadın olan gözaltındakiler aynı gece saat 02:30'da serbest bırakıldılar.
SPoD Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği Adalet Koordinatörü Levent Pişkin, KaosGL.Org'a verdiği bilgide, direnme olmadığı halde evlerin kapılarının kırıldığını ve zorla içeri girildiğini belirtti. Arama emri ve gözaltı kararı olduğunu bildiren belge gösterilmediğini söyleyen Levent Pişkin, zorla gözaltına alınan 17 kişinin suçlama ile karşılaşmadıklarını, 'fuhuş mağduru'olarak ifadelerinin alındığı bilgisini verdi.
KaosGL.Org'a konuşan İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği'nden Ebru Kırancı ise kentsel dönüşüm politikalarıyla trans seks işçilerinin şehir dışına sürülmek istendiğini söyledi. Kırancı, yaşanan gözaltıların ardından evlerin mühürlenmesi uygulamasının beklendiğini sözlerine ekledi.

'Bayram Sokak'ta Seks İşçisi Trans Kadınlara Yönelik Polis Tacizine Son Verin!'
Seks İşçileri Savunuculuk Grubu ise 'Bayram Sokak'ta Seks İşçisi Trans Kadınlara Yönelik Polis Tacizine Son Verin!'açıklaması yaptı.
Grubun yaptığı açıklamada, Bayram Sokak'taki trans seks işçilerine yönelik polis uygulamalarının, 'Türkiye'nin çeşitli yerlerinde son derece güvenliksiz koşullarda çalışmak zorunda kalan diğer trans seks işçilerine yönelik uygulamaların örneklerinden sadece bir tanesi'olduğuna dikkat çekildi.
'Genelevlerin kapatılmasına yönelik bilinçli bir gündem oluşturma çabalarının tavan yaptığı, kayıtsız çalışan trans seks işçilerinin evlerinin hukuksuz yollarla mühürlendiği, sokakta her türlü şiddete rağmen çalışmak zorunda olan trans seks işçilerinin keyfi para cezalarına çarptırıldığı bu dönemde, Bayram Sokak'ta yaşananlar Hükümet'in seks işçilerine yönelik olumsuz tavrının sistematik tavrının devam edeceğini gösteriyor.'
'Seks işçiliği bir işçilik biçimidir. Seks işçilerinin hakları insan haklarıdır'
Yetkilileri Bayram Sokak'a yönelik politikalarından vazgeçmeye çağıran Seks İşçileri Savunuculuk Grubu, son olarak Hükümet'in politikalarının çıkar yol olmadığını vurguladı.
'Hükümetin geneli itibarı ile 'seks işçiliğini bitirme've trans kadınları toplumun daha da çeperlerine itme amacıyla yürüttüğü bu ve benzeri politikaların insan hakları, kamu sağlığı ve toplumsal barış perspektifinden bakıldığında gerçekçi olmadığı aşikârdır. Seks işçiliği bir işçilik biçimidir. Seks işçilerinin hakları insan haklarıdır.'
Yürüyüş güzergâhı
LGBT örgütleri ve Seks İşçileri Savunuculuk Grubu tarafından verilen yürüyüş hattı şöyle:
8 Mart Cuma saat 17.30'da Lambdaistanbul LGBT Dayanışma Derneği İstiklal caddesi, Büyükparmakkapı, Tel sokak, No:2, Kat 2, Beyoğlu- İstanbul (Klemuri Restoran'ın üst katı) buluşuyor ve arkadaşlarımızın alıkonulduğu Beyoğlu Polis Merkezi'ne yürüyoruz!