9.Trans Onur Haftası trans+ların sesi olmaya geliyor: “Dönmeyiz, buradayız”

İstanbul Trans Onur Haftası, aradan geçen 6 yılın ardından “Dönmeyiz, buradayız” teması ile 12 - 18 Haziran tarihlerinde yeniden trans+ların sesi olmaya geliyor. 

Başlangıç yıllarında LGBTİ+ örgütlerinin bir araya gelmesi ile örgütlenen Trans Onur Haftası, en son İstanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği tarafından organize edildi. 2017 yılından sonra var olan politik koşullar, translara uygulanan alan daraltmaları, nefret politikaları gibi hayatî sebeplerden ötürü bir süre örgütlenemeyen Trans Onur Haftası, 2022 yılında bir araya gelen trans+ özneler tarafından yeniden var edildi. Her hafta yapılan açık çağrılarla bir araya gelen gönüllü grubunun kolektif katkılarıyla yaratılan 9. İstanbul Trans Onur Haftası, bu sene 12-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Yürüyüş ise 18 Haziran Pazar günü olacak.

9. İstanbul Trans Onur Haftası’nın tema metnine buradan ulaşabilirsiniz.

12-18 Haziran arası gerçekleşecek Trans Onur Haftası kapsamında 12 farklı etkinlik düzenlecek. Trans pride ve transfeminizm’i neden seçtiğimizden uyum süreci deneyim aktarımına, trans+ların barınma sorununun konuşulacağı barınma forumundan LGBTİ+ ve Kürt mücadelesinin kesişimselliğine birçok konunun irdeleneceği birbirinden farklı, birbirinden değerli etkinliklerde buluşacağımız bir hafta sonunda 18 Haziran’da Taksim’de yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Etkinlik takvimine buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdiye kadar “Suskun Değil Sokakta - Saklı Değil Örgütlü - Nefrete Karşı Yürüyoruz”, “Nefrete İnat Yaşasın Hayat”, “Ekmek Adalet Özgürlü”, “Faili Devle”’, “Bize Bir Yasa Lazım”, “Direniş&Barış” ve “Göç” temasıyla gerçekleşen Trans Onur Haftası; bu yıl “Dönmeyiz Buradayız” teması ile yola çıkıyor.  Hafta boyunca LGBTİ+ hareketinin gündemini oluşturan sağlık, görünürlük, barınma, iş ve çalışma gibi anayasal haklar konularında yapılacak forum, panel ve etkinliklere ek olarak politik bir aradalığı örme, bunun için alternatif yollar yaratma üzerine konuşulacak.

Trans Pride gönüllü avukat arıyor!

İstanbul Trans Pride komitesi Trans Onur Haftası ve sonrasında oluşabilecek olası durumlar için gönüllü avukat arıyor. 

Trans Onur Haftası’nda gönüllü avukat olmak için bu formu doldurabilirsin. 

Trans Onur Haftası gönüllü avukatlardan talepleri; gözaltı sayısına bağlı olarak yakalama anından itibaren gözaltına alınanlar ile görüşme ve ihtiyacın karşılanması için başsavcılık ile iletişim, kriz masasında bulunmak, hafta sonrası oluşabilecek dava süreçlerini takip etmek, valilikle iletişimde kolaylaştırıcı olmak ve hafta süresince gerekli olabilecek hukuki desteği sağlamak (olası yasak kararına itiraz, etkinlik mekani güvenligi vb.).

İletişim:
Twitter: @tprideistanbul
Instagram: @transprideistanbul
Websitesi: transprideistanbul.com